Menu Sluiten

Versiering

Versiering en ballonnen

Bij een verjaardag hoort natuurlijk ook een leuke versiering. Het versieren van een kamer, of de stoel van een jarige is uiteraard altijd gezellig om te zien. Het geeft de jarige direct het gevoel dat het een speciale dag is. Bij grotere feestlocaties moet je niet onderschatten dat je best nog wel wat moet doen om het er echt feestelijk uit te laten zien.

Om leuk te versieren kun je al snel volstaan met het ophangen van leuke slingers en ballonnen. Het gaat dan vaak meer om het kleurig en gezellig te maken. Maar als je echt wilt uitpakken en een compleet thema of bijzondere versiering te doen, dan zijn er ook genoeg mogelijkheden.

Wij hebben een aantal voorbeelden en tips over versieren verzamelt, waarmee je inspiratie kunt opdoen voor de versiering van je eigen feestje of verjaardag.. De tips over versieren, ballonnen, feestelijke kleedjes en bekers gaan dan ook niet zozeer over de manier waarop, maar meer over wat er allemaal te gebruiken of te vinden is voor een leuke versiering voor verjaardagen. Denk hierbij ook aan de muzikale aankleding van je feest.

versieren verjaardag

Unieke ballonnen en slingers en versieringen

Om je wat inspiratie te geven voor het versieren en aankleden van je feest, hieronder een klein overzichtje van wat er aan verjaardagsversiering mogelijk is:

 • Slingers in alle soorten en maten. Dit hangt helemaal van je smaak af. Maar het is bijvoorbeeld leuk om bepaalde kleuren te laten terugkomen, of aan te sluiten bij een thema, bijvoorbeeld bij kinderfeestjes.
 • Confetti is er in allerlei vormen. Leuk om iemand te verrassen met een confetti kanon. Minder leuk om later op te ruimen na het feest.
 • Feestverlichting, bijvoorbeeld een discobal of gekleurde lampen maken het al snel gezellig.
 • Ballonnen doen het uiteraard altijd wel goed, maar je kan ze bijvoorbeeld ook laten bedrukken, of ballonnen met speciale gasflessen vullen zodat ze zweven.
 • Heel bijzonder kan het zijn om foto’s van de jarige of jubilaris op te hangen. En dan niet een kopietjes inzwart wit op een deur, maar bijvoorbeeld een leuk doek of een foto van iemands gezicht op een gekke pop.
 • Sarah of abraham poppen als iemand 50 jaar wordt. De een vindt het afgezaagd, de jubilaris vindt het meestal verschrikkelijk, maar ja het is wel een grappige traditie.
 • Bloemen maken een feestelijk dag altijd extra fleurig. Het is leuk om je huis of feestlocatie opgefleurd te hebben. Of het nu is met bloemen die je krijgt, of een basisversiering die je vooraf bedenkt.
 • Lampionnen zijn een leuk alternatief voor ballonnen, en zijn bijvoorbeeld ook leuk in de tuin. Zorg er wel voor dat je veilige lampionnen gebruikt en binnen zeker niet met vuur gaat rommelen.
 • Bekers en tafelkleedjes in feestelijke kleuren of het feest thema doen het altijd goed. Maar bijvoorbeeld ook gezellige schaaltjes en kaarsjes zorgen ook op een verjaardag voor gezelligheid.
 • Er zijn leveranciers die flessen limonade met je eigen label kunnen maken. Dit kan een foto zijn, naam tekst of iets anders om het feest verder aan te kleden.
 • Een ander leuk voorbeeld is dat je zelfs M&M’s met tekst erop of in aparte kleuren kunt bestellen!
 • Denk bij ‘aankleding’ van je feestlocatie ook aan muziek. Of je nu de juiste muziek opzet met een cd, of iemand inhuurt om live te spelen. Muziek is een hele belangrijk sfeermaker op elk feest.

Versieren is vaak leuk om te doen, zeker als je een leuk thema voor je verjaardag of feest hebt. Denk aan dan bijvoorbeeld aan de kleine details, zoals servetten, kaarsenhouder, kleuren van lepeltjes en bordjes. Versiering is dus meer dan slingers en ballonnen als je er echt iets leuks van wil maken. Iedereen zal zich bijvoorbeeld kleine cantussen op tafel herinneren als je een Mexicaans thema organiseert.

Veel plezier met verjaardag versieren!