Menu Sluiten

Verjaardagstaart

Verjaardagstaart

Een verjaardagstaart hoort bij een verjaardag. Of je nu zelf jarig bent, of voor iemand anders een taart wilt verzorgen, er zijn veel mogelijkheden. Je kunt zelf een taart bakken door leuke recepten op te zoeken en aan de slag te gaan. Ook zijn er uiteraard verschillende winkeltjes te vinden met taarten en verjaardagstaart in het bijzonder.

Taarten met foto’s geven al snel een persoonlijk tintje en taarten met een bepaald thema zijn vaak voor kinderen weer heel leuk. Bedenk vooraf goed wat je wilt hebben en zorg dat je op tijd bij de juiste winkel bent voor je ingrediënten of het bestellen van de taart.

Er zijn tegenwoordig veel banketbakkers of specialisten te vinden die themataarten en maatwerk kunnen leveren. Het kwaliteitsniveau van verjaardagstaarten is overal weer verschillend en soms is het belangrijkste ingrediënt je eigen fantasie of idee. Al met al hoeft een taart niet snel meer standaard of alleen maar lekker te zijn.

Originele verjaardag taarten

Hieronder een aantal tips over welke soort verjaardag taart je kunt kiezen.

  • Zelf taart bakken. Er zijn heel veel leuke recepten te vinden om zelf taart te maken. Je kan dit ook gezellig met anderen doen, leuke ingrediënten halen en in de keuken aan de slag.
  • Een taart workshop bijwonen en verjaardagstaart dan meenemen. Met een groep is dit leuk, maar er zijn vast ook mogelijkheden om individueel deel te nemen en iets bijzonders voor iemand te maken.
  • Taart met een originele foto bestellen. Tegenwoordig wordt dit op veel plaatsen aangebonden, maar het is wel leuk om heel snel en vrij makkelijk een thema te kiezen, bijvoorbeeld de favoriete tekenfilm op dat moment van je kind.
  • Taarten laten maken bij gespecialiseerde taarten winkels. Als je iets bijzonders wilt, zijn er op alle niveaus wel specialisten te vinden die kunnen toveren met gebak en taart.
  • Taart met verjaardag thema bestellen. Je kan op sommige plekken een thema laten samenstellen of kiezen uit standaard thema’s.

Taart tips

Wist je dat een taart lekkerder is als je deze minimaal een half uurtje voor het opeten uit de koelkast haalt en op kamertemperatuur laat komen?

Een taart waarvan nog een deel over is kun je 2 tot 3 dagen bewaren in de koelkast. wil je een bijzonder stukje voor een later moment bewaren, dan kun je deze ook invriezen.

verjaardag taart tips