Menu Sluiten

Uitnodiging verjaardag

Originele verjaardag uitnodiging

Een originele uitnodiging voor een verjaardag is een goed begin. Ben je jarig dan wil je vast wat mensen uitnodigen om dit samen met jou te vieren. Je kunt mensen persoonlijk benaderen en het even melden, maar vaak blijft dan niet de exacte tijd en datum van je feestje goed hangen. Hoe voorkom je dat mensen alsnog je verjaardagsfeest vergeten of als je een thema hebt bedacht niemand er aandacht aan besteed.

Leuker en praktischer kan het zijn als je de uitnodiging voor je verjaardagsfeestje wat specifieker doet, zodat je iedereen dezelfde juiste informatie kunt geven en goed kunt bepalen wie je wel of niet verwacht op je verjaardag feest.

Het sturen van een uitnodigingskaart is misschien wel het meest gebruikte middel in het verleden, maar tegenwoordig met alle nieuwe technieken, nieuwe sociale media en telefoon apps zijn er inmiddels veel frisse idee├źn en is er veel meer mogelijk als het gaat om het uitnodigen van mensen voor je verjaardag.

uitnodiging beach party verjaardag

Hoe nodig je iemand uit?

Hieronder een overzicht van de mogelijkheden die er gebruikt kunnen worden om mensen uit te nodigen voor een verjaardag of feestje. De wijze waarop je iemand uitnodigt is uiteraard afhankelijk van hoeveel contact je in het dagelijks leven met de personen hebt en wat de omvang van je verjaardagfeest zal zijn.

  • Uitnodiging via het sturen van een kaartje. Je moet er dan uiteraard wel voor zorgen dat je van iedereen die je wilt uitnodigen de juiste adressen hebt.
  • Uitnodigingen via een SMS bericht op je telefoon, of zoals tegenwoordig wat makkelijker via Whatsapp of andere telefoon applicaties die ontwikkeld worden. Dit is misschien wat onpersoonlijker, maar wel makkelijk en wat vrijblijvender.
  • Uitnodigen via Facebook of andere sociale media. Het is erg makkelijk, en je spreekt veel mensen tegelijk aan. Maar kijk wel uit of je niet onbewust veel te veel mensen uitnodigt, en voorkom ongenodigde gasten.
  • Uitnodigen via de e-mail. Dit hoeft natuurlijk niet met een kort zakelijk berichtje, maar kan bijvoorbeeld met een digitale uitnodigingskaart of leuk aangekleed e-mail bericht. Het is in ieder geval wel wat persoonlijker dan een gezamenlijk berichtje op facebook of via twitter.
  • Uitnodigen door iedereen persoonlijk te bellen. Dit is wel wat meer werk, maar je kunt wel inschatten wie er echt kan komen en je hebt nog even persoonlijk contact met veel mensen.
  • Uitnodigen met een alternatief voor een kaartje, bijvoorbeeld het toesturen of afgeven van een feestmuts met een uitnodigingskaartje, of een kleine toeter. (dit kun je dan eventueel weer koppelen aan het thema van je feest)
  • Uitnodigen via een online kaartje, zoals een flash kaartje of andere grappige vorm van digitale kaarten. Dit is een aardige combinatie van een persoonlijke boodschap, in combinatie met praktisch snelle verspreiding van je uitnodiging en het eventueel themagericht uitnodigen.
  • En als je inspiratie te kort komt voor een leuke tekst, kijk dan eens op Alteraigo met tips voor jou persoonlijke AI tekstschrijver.

Wie uitnodigen verjaardag

Verjaardag uitnodigingen zijn vaak heel leuk om te versturen. Maar vaak ook nemen mensen niet meer echt de moeite om mensen persoonlijk uit te nodigen. Soms worden mensen uitgenodigd omdat je ze eigenlijk niet wil overslaan, maar soms nodig je ook niet de mensen uit die je juist wel graag op je feestje wilt.

Bedenk in ieder geval dat als jij het feetje organiseert je ook verantwoordelijk bent voor het al dan niet duidelijk uitnodigen van gasten. De stap echter om op iemands verjaardag langs te gaan als je niet uitgenodigd bent, wordt toch niet zo vaak genomen. En ook verjaardag data heeft niet iedereen altijd scherp. Dus als je echt een gevulde feestdag of avond wilt, nodig mensen dan gewoon uit, ook al kan niet iedereen.

Veel plezier met uitnodigen!