Menu Sluiten

Kinderverjaardag

Tips voor kinderfeestje

De leukste feestjes om te vieren en om te organiseren zijn feestjes voor kinderen. De mogelijkheden zijn groot en er is veel informatie te vinden voor het vieren van een leuk kinderfeestje op een kinderverjaardag.

Bij het organiseren van een kinderverjaardag kun je goed in je eigen huis of tuin terecht, maar soms is het leuk om te combineren met een bezoekje aan een park, kinderboerderij of speeltuin. Ook een sportveld of een gymzaal huren hoort tot de mogelijkheden.

Kinderverjaardagen kun je eigenlijk op heel erg veel leuke manieren vieren. Van glow in the dark golf tot een speurtocht en van speelparadijs tot een thee party. Onze website probeert in ieder geval een aantal tips op een rijtje te zetten voor een geslaagd kinderfeest.

kinderfeestje

Het vieren van een leuke kinderverjaardag

Een aantal aandachtspuntjes voor een geslaagd kinderfeestje op een rijtje:

 • Bedenk goed hoeveel kinderen je wilt uitnodigen. Houd rekening met voldoende toezicht.
 • Een vuistregel voor het uitnodigen van het aantal kinderen kan zijn; ongeveer het aantal kinderen uitnodigen, gelijk aan de leeftijd die de jarig wordt. (het kan anders voor een klein kind al snel veel te druk worden en de aandacht blijft dan niet meer bij de groep)
 • Bij het uitnodigen van kinderen is het wel zo netjes om hier zorgvuldig mee om te gaan als je kind bijvoorbeeld uitnodigingen uitdeelt op school. Teleurstelling van iemand die (deze keer) niet mag komen kan erg groot zijn.
 • Als je spelletjes organiseert waar kinderen iets kunnen winnen, zorg er dan voor dat iedereen iets wint, of zorg ervoor dat als er door iemand iets gewonnen wordt (bijvoorbeeld snoep), dit dan in een verzamelplek wordt toegevoegd, waarna later door iedereen wordt gedeeld.
 • Je kunt grote flessen limonade vooraf mixen en klaarzetten, zodat er altijd snel wat beschikbaar is en je niet telkens heen en weer hoeft te lopen om iets te halen.
 • Zorg ervoor dat je de telefoonnummers en adressen hebt van de ouders van de kinderen voor het geval als er iets voorvalt.
 • Handig en gezellig is het om leuke plastic bekers en tafelkleedjes te gebruiken. Erg handig ook als je alles na het feest lekker kunt wegwerpen.

als je een verjaardag feestje voor kinderen wilt organiseren in een bepaald thema, dan zijn de volgende tips handig om te kennen:

 • Er zijn leuke feestartikelen in feestwinkels en vooral via internet te vinden, zoals pinata’s (gevuld met snoep om met een blinddoek om open te meppen door de jarige).
 • Je kunt zogenaamde feestkisten huren met verkleedkleding. Dit kan zelfs gecombineerd worden met een feestje op de verkleed locatie.
 • Ook leuk zijn springkussens en luchtkastelen die je kunt huren.
 • Je kunt kinderen bijvoorbeeld ook leuk schminken; vraag wel vooraf even aan ouders of dit geen probleem is.
 • Je kunt kinderen ook vragen iets mee te nemen of vooraf te laten verkleden in een bepaald thema.

Veel plezier met de verjaardag of het kinderfeest!