Menu Sluiten

Verjaardagskalender

Bijhouden van verjaardagen op kalender

Een verjaardag kalender helpt veel mensen om in ieder geval een beetje beeld te hebben van de aankomende verjaardagen in de loop van een jaar. Het hoeft niet altijd zo te zijn dat iemand zijn of haar verjaardag viert op de exacte dag, maar het komt altijd wel in de buurt. Ook mensen die hun verjaardag niet perse vieren of waar je niet op visite kan komen, zijn soms wel even de moeite waard om te feliciteren.

Een kalender met de namen en datums van de jarigen is dan erg handig om te hebben. Als de kalender op een plek te vinden is waar je hem regelmatig tegenkomt, dan kun je eventueel een beetje rekening houden met een aantal verjaardagen die je belangrijk vind. Uiteraard kan het ook juist wel lekker zijn om niet teveel vooraf te weten en je te laten verrassen door een uitnodiging. De kans is dan uiteraard wel groter dat je niet aanwezig kunt zijn door andere afspraken en verplichtingen.

verjaardag kalender

Kalenders en noteren van een feest

Er zijn een aantal mogelijkheden voor het bijhouden van alle verjaardagen:

  • kalender kopen in een (web)winkel.
  • Kalender zelf maken. (ook leuk met kinderen).
  • kalender via internet. (bijvoorbeeld via facebook netwerk en dergelijke).
  • kalenderservice waarbij je automatisch bericht krijgt. (zijn te vinden op internet).
  • kalender op de computer maken. (bijvoorbeeld in Excel).
  • kalender van Microsoft outlook gebruiken.

Zonder verjaardag kalender kun je alle verjaardagen gewoon op je af komen. Hoewel je dan uiteraard niet overal altijd aanwezig kunt zijn hoef je je ook vooraf niet druk te maken. Het is wel handig dat je wat idee├źn opdoet voor leuke cadeautjes of verjaardagskaarten, zodat je alsnog snel in actie kunt komen als je verrast wordt door een uitnodiging op het laatste moment!